2014-10-19

Och stearinljuset brinner lugnt med varmt sken

Ahh en skön sovmorgon, skön dusch med öppet fönster, skön vind efter en stilla regnig natt, vi hamnade i utkanten av det stora regnet, stearinljusen tända och Ulf Lundells Xavante ljuder i huset, Xavante - ett av otaliga naturfolk, ursprungsbefolkningar som berövats sitt land, sin frihet och sitt ursprungliga kultur, det finns så mycket som vi borde rätta till, dags att hela den "utvecklade världen", vad nu det är, börjar ändra levnadsvanor till ett ekologiskt och socialt mänskligt liv för alla människor på detta klot under denna tunna strimma vi kallar atmosfär, allt vi gör stannar där och påverkar oss alla.

Med detta vemod och denna sorg i mitt hjärta och själ kan jag ändå känna glädje och tacksam för livet och jag tror på våra möjligheter att tillsammans ta denna utmaning. Ingen kan göra allt, alla kan göra något och det är tillsammans vi kan lyckas inte var och en för sig. Det är därför jag i olika former fortfarande arbetar för medskapande som värdering, attityd, förhållningssätt, beteende, språk, arbetssätt och grund i nödvändiga strukturer och system.

Stearinljusen brinner lugnt med sitt klara och varma ljus med ljusstyrkan "one candle) en symbol för den samlande lägerelden som ger gemenskap och den kärleksfulla måltiden, hoppet, längtan till och tron på en Jord där alla människor kan leva ut sin potential utan att det hindrar andra från att leva ut sin egen potential.

Livet är här och nu………..

Kram /Dick

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar